Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 1-3 stjerner
Opskrift: Bagte gulerødder med feta-avocado-creme, za’atar og friske koriander
Tekst Cathrine Overvad / Foto Veatery
Der er noget så hyggeligt over retter, som sendes rundt om bordet og deles gæsterne imellem. Veatery’s bagte gulerødder er et lækkert grønt bud, der lader gulerøddernes sødme træde tydeligt frem i en perfekt balance med fed feta-creme og orientalsk krydderi. Velbekommen!
Ingredienser:
250 g puck ost
½ avocado
25 g koriander (gem et par blade til anretning)
½-1 hel lime
Fremgangsmåde:
Ingredienser:
Et bundt nye gulerødder med top (ca. 6-8 stk)
6 spsk neutral olie
1 tsk spidskommen
1 tsk paprika
1 tsk chiliflager
1 tsk korianderpulver
1 tsk tørret timian
½ tsk løgpulver
½ tsk hvidløgspulver
5 g lys sirup eller akacie honning
Salt
Peber
Fremgangsmåde:
Ingredienser:
0,5 dl sesamfrø
1 spsk tørret timian
1 spsk korianderpulver
1 tsk spidskommen
1 tsk sumak
2 tsk havsalt
Fremgangsmåde:
Ingredienser:
Boghvedekerner
Fremgangsmåde:
“Vi anbefaler, at du serverer noget godt brød til retten, så du kan ”fare la scarpetta”. Scarpetta er den italienske betegnelse for et stykke brød, du bruger til at suge den sidste sauce fra tallerkenen. Selvom retten ikke er italiensk, har italienerne alligevel fat i noget, og du vil ikke lade det mindste af feta-avocado-cremen gå til spilde.” - Veatery