Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Verdens bedste cocktailbar er tættere på, end du tror - og du kan nu mikse din egen hjemme

credit-image

Tekst Cathrine, Opskrift og foto Bird

Vil du prøve en af verdens bedste barer, skal du ikke rejse langt. Tidligere på efteråret blev vinderne af The World’s Best Bars afsløret, og her fløj en dansk cocktailbar ind på ranglisten. Navnet er Bird, og den lille stemningsfulde bar serverer udsøgte cocktails til tonerne af sprøde vintage-vinyler. Besøg Bird på Gammel Kongevej i København, eller prøv deres unikke fortolkning af aperitivo-klassikeren Negroni.

Filosofien er enkel: klassiske cocktails med et moderne twist skal nydes til lyden af fortidens største musikikoner. Barens navn er da også en hyldest til musikken og jazzlegenden Charlie Parker, der var kendt som “Bird”. Nu kan du få glæde af deres ekspertise derhjemme med denne trin-for-trin guide til at mikse Bird’s egen version af Negroni til perfektion.

Negroni Ristretto

En delikat og hyggelig efterårs- og vinterversion af den evige smukke aperitivo. Her er en gennemgang af, hvordan du forbereder den hjemme.

Ingredienser og forberedelse

Gin og Campari er uundværlige ingredienser. Du kan vælge enhver gin, du foretrækker, men det anbefales at holde det klassisk og med en tydelig enebærsmag. En klassisk Tanqueray er et sikkert valg. Hos Bird mener de, at Campari er uundgåelig i enhver version af en Negroni.

Det, der gør denne drink unik, er kaffe-vermouth. Vælg en sød vermouth-variant, fx Carpano eller Dolin.

1. Mål 100 g kvalitets kaffebønner op, og lad dem trække i 350 ml af den valgte vermouth ved stuetemperatur i 48 timer.

2. Efter 48 timer sier du kaffebønnerne fra og hælder kaffe-vermouthen på en tætsluttende flaske.

Sådan blander du cocktailen

Vi tror på, at enhver cocktail med ren alkohol bliver bedre og mere balanceret, hvis du blander ingredienserne i forvejen og lader dem hvile, inden du serverer dem.

Hæld følgende ingredienser i en 1-liters flaske:

- 300 ml Gin

- 200 ml Campari

- 300 ml Coffee Bean Vermouth

- 200 ml vand

Inden servering: Læg flasken med Negroni-mikset på frys i minimum 2 timer. Servér drinken i dit yndlingsglas med rigelige mængder af is og en delikat citronskal på toppen.



Vis dette opslag på Instagram

Et opslag delt af B I R D (@bird.cph)



LÆS OGSÅ


Loading... >