Tilbage til journal
Livsstil

Opskrift: Frederikke Legaards marcipanfigner

Kunster og kogebogsforfatter Frederikke Legaard har siden hun var helt lille interesseret sig for mad, kunst og design, og nu som 27-årig har hun også gjort det til sin levevej at arbejde i et spændingsfelt mellem de tre. Først på TV i DR-programmet ”Bagedysten” og siden gennem sin Instagram-profil og kogebog ’Kogekunst’ inspirerer hun med sin æstetiske tilgang til madlavning, der i den grad bekræfter, at det første, vi spiser med, er øjnene.

Frederikke er et kæmpe julemenneske, som hun selv betegner sig. Og det er julens familietraditioner og hyggelige stunder, hun holder aller mest af ved den søde juletid. Som så mange andre har de i Frederikkes familie tradition for at samles og lave julekonfekt. Vil du brillere med Frederikkes konfektkunst til årets julebagning, så får du her opskriften på hendes lækre og dekorative marcipanfigner med hjemmelavet nougat og marcipan.

Foto Frederikke Legaard

“Jeg har ladet mig inspirere af den klassiske konfekt, som for mig emmer af jul. Jeg forestiller mig, at marcipanfigurerne skal serveres efter en vellykket julefrokost eller juleaften, mens der pakkes gaver op.”

Nougat

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g mørk chokolade
  • 75 g mælkechokolade
  • 50 g flormelis
  • 10 ristede hasselnødder

Sådan gør du

  • Rist hasselnøddekernerne i ovnen ved 160 grader i 15 min. Massér derefter hinderne af i et rent viskestykke.
  • Kom de ristede hasselnødder i en foodprocessor og blend i ca. 5 min., til de bliver bløde som peanutbutter.
  • Smelt chokoladen og kom flormelis og den smeltede chokolade ned til nødderne. Blend, til massen er ensartet.
  • Kom den lune og bløde nougat i en sprøjtepose og lad den køle af og blive fast som peanutbutter.
  • Tag en bageplade, der kan gå i fryseren eller køleskabet, og sprøjt små runde knolde ud på bagepapir, placér en ristet hasselnød halvt ned i midten af knolden og sprøjt derefter en lille klat nougat ovenpå nødden, så den er dækket, og den færdige form er så rund som muligt.
Foto Frederikke Legaard

Marcipan

  • 140 g mandler
  • 40 g glukosesirup
  • 20 g vand
  • 35 g flormelis
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • Skallen fra 1 appelsin
  • Skallen fra 1 citron
  • Lidt maizena

Sådan gør du

Foto Frederikke Legaard

Samling

Sådan gør du

Foto Frederikke Legaard
Læs også
Mode
Julegaverne til hende
Livsstil
Få opskriften på Marie Holms lækre budding
Loading... >