Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 1-3 stjerner
Opskrift: Frederikke Legaards marcipanfigner
Kunster og kogebogsforfatter Frederikke Legaard har siden hun var helt lille interesseret sig for mad, kunst og design, og nu som 27-årig har hun også gjort det til sin levevej at arbejde i et spændingsfelt mellem de tre. Først på TV i DR-programmet ”Bagedysten” og siden gennem sin Instagram-profil og kogebog ’Kogekunst’ inspirerer hun med sin æstetiske tilgang til madlavning, der i den grad bekræfter, at det første, vi spiser med, er øjnene.
Frederikke er et kæmpe julemenneske, som hun selv betegner sig. Og det er julens familietraditioner og hyggelige stunder, hun holder aller mest af ved den søde juletid. Som så mange andre har de i Frederikkes familie tradition for at samles og lave julekonfekt. Vil du brillere med Frederikkes konfektkunst til årets julebagning, så får du her opskriften på hendes lækre og dekorative marcipanfigner med hjemmelavet nougat og marcipan.
“Jeg har ladet mig inspirere af den klassiske konfekt, som for mig emmer af jul. Jeg forestiller mig, at marcipanfigurerne skal serveres efter en vellykket julefrokost eller juleaften, mens der pakkes gaver op.”