Vafler
- 100 g gulerødder (eller pastinak eller andre rodfrugter)
- 4 æg
- 2 spsk. loppefrøskaller (eller 1 spsk. FiberHUSK)
- 2 spsk. havregryn
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. olie til vaffeljernet
Michelle Kristensens gulerodsvafler med stegt aubergine
Tekst Cathrine Overvad
At spise sundt behøver ikke at betyde smagsløse retter og avanceret madlavning. Det ved Michelle Kristensen heldigvis alt om, og vi har derfor fået den erfarne ernæringsekspert til at dele en lækker, sund og let opskrift fra hendes nye kogebog, der udgør det perfekte måltid til frokost eller aftensmad. Glæd dine gæster med lækre gulerodsvafler med stegt aubergine.
Med MK-principperne, opkaldt efter forfatteren selv, guider Michelle Kristensen til en sund og varig livsstilændring gennem sunde og slankende principper. Kalorieregnskabet er lagt på hylden til fordel for fleksible redskaber, der hjælper til en adfærdsændring frem for slankekur. I sin nyeste kogebog ”Sund på budget” beviser iværksætteren også, at sund mad sagtens kan være budgetvenligt. Foruden en række koge- og livsstilsbøger har Michelle Kristensen flere bootcamps, foredrag og træningsforløb bag sig, hvor hun har hjulpet tusindvis af danskere mod en sundere hverdag.
2 portioner
Erstat loppefrøskaller med 1 dl havregryn (med top)
Skræl og skær gulerødderne til vafler i mindre stykker, og blend alle ingredienserne til vaflerne sammen. Hvis din blender ikke er så stærk, så riv gulerødderne i stedet på rivejern.
Varm vaffeljernet op, pensl det med olie, og bag 4 vafler.
Skær aubergine i tynde skiver, og pres hvidløget, eller hak det fint. Varm en pande op med olie, og steg aubergineskiverne sammen med hvidløg i 2-3 minutter på hver side, eller indtil de er gyldne. Drys med salt og peber.
Snit spidskålen fint, skræl gulerødderne til tilbehøret, og skær dem i stave.
Smør halvdelen af vaflerne med pesto, og fordel snittet spidskål samt aubergineskiverne ovenpå, og top med de sidste vafler, så det bliver en vaffelsandwich.
Spis 1 gulerodsvaffelsandwich sammen med gnavegrønt.
1 portion svarer til: 1 knytnæve protein (æg), 1 portion fedtkilde (olie, rød pesto) og grøntsager
½ knytnæve tætpakkede kulhydrater (havregryn)
1. Lav en madplan i weekenden, så du ved, hvad du skal spise i løbet af hverdagen i ugen, der kommer. På den både sikrer du, at du undgår situationer, hvor du er sulten og ikke har noget mad ved hånden og med stor sandsynlighed ender i fastfood-fælden.
2. Spis grøntsager til både din frokost og aftensmad og forsøg at fylde det halve af din tallerken med grøntsager om aftenen. Variér måden hvorpå du indtager grøntsagerne, så de bliver ved med at være interessante at spise. Steg, bag, kog eller spis dem i rå.
3. Lyt til din sult og din mæthed. Det kan vi nemlig godt kan glemme til daglig. Hvis du ikke er sulten, lige når du vågner, så vent med at indtage din morgenmad til senere op ad dagen. Det er en kæmpe skrøne, at vi skal spise morgenmad, lige når vi vågner. Spis, når du er sulten, og stop når du er behagelig mæt.
Få mere sund inspiration i MK-universet og følg Michelle Kristensen via Instagram: @michellekristensen.dk