Goodie-pris gælder Goodie-medlemmer med 1-3 stjerner
Opskrift på den ikoniske gløgg fra Hviids Vinstue
Foto Mikkel Tjellesen
Både H. C. Andersen og Tove Ditlevsen kom her. I år kan Danmarks ældste værtshus, Hviids Vinstue, fejre sit 300-års jubilæum, og deres signatur-gløgg tiltrækker både lokale og turister. Få opskriften på Hviids Vinstues ikoniske gløgg her.
"Siden 1954 har vi serveret vores signatur-gløgg på Hviids Vinstue. I overensstemmelse med de skikke, der har præget vores 300-årige historie, har denne årlige tradition samlet en stor og loyal følgeskare. Vores tradition er igen blevet en elsket begivenhed for utallige københavnere og besøgende, der strømmer til her under deres juleindkøbsture for at nyde et glas af vores berømte gløgg og få en velfortjent pause i vores historiske omgivelser, hvor alle værdige nævneværdige personer gennem århundrederne er kommet forbi, fra Hans Christian Andersen til Tove Ditlevsen." - Per Møller er ejeren af Hviids Vinstue
2 dl rosiner 1 dl cognac 1 dl rom 2 dl Ruby portvin 3-5 dl rødvin Rosiner og hele, afskallede mandler til servering
Hviids Vinstue begynder at lave deres gløgg i maj ved at lade rosiner og krydderier trække i rødvin og Ruby portvin. Efter lagring presses rosinerne og kasseres, inden cognac og mørk rom tilsættes. Rosiner og hele, afskallede mandler tilsættes ved servering.