Tilbage til journal
Livsstil - Opskrift

Opskrift på sommerens fineste blomsterkage

credit-image

Tekst Emma Henneberg / Foto Sara Cirkeline

Skal du holde en sommerfest, eller finder du bare en særlig ro i at bage som Sara Cirkeline - så er denne opskrift på en lækker marengskage dekoreret med sommerblomster i skønne farver lige noget for dig.

Til dagligt bor Sara Cirkeline i London med sin kæreste, men når hun skal slappe af og komme ned i gear fra storbyens ståhaj, søger hun mod den italienske landidyl. I sommerhuset nær kystbyen Alassio nyder Sara Cirkeline at kreere æstetiske desserter og delikate anretninger, som hun deler ud af på sin Instagramprofil @saracirkeline.

Vi drømmer os til den italienske riviera, lette sprøde marengs, søde solmodne bær og dekorative blomster plukket på morgengåturen.

Foto Sara Cirkeline



Marengslagkage med blomster

Ingredienser:

Marengs

400 g sukker

6 æggehvider

Chokoladecreme

200 g smør

4 spsk mørk kakaopulver

150 g Philadelphia neutral

Hindbærcreme

En bakke hindbær

½ L piskefløde

“Jeg elsker at få inspiration fra omgivelserne til at dekorere de kager, jeg bager. Jeg sætter stor pris på at gøre bagværk æstetisk tiltalende, og for mig gør det ingenting, at der er små fejl her og der. Det er kun med til at gøre kagen smukkere og mere personlig” - Sara Cirkeline

Foto Sara Cirkeline



Fremgangsmåde:

  • Pisk sukkeret fint med en røremaskine. Pisk æggehviderne til de skummer, tilføj derefter sukkeret lidt af gangen indtil du har en fast marengs.
  • Skålen skal kunne vendes på hovedet uden, at massen falder ud.
  • Marengsen fordeles i to lige store runde cirkler på bagepapir.
  • Bages i 45 min på 130 grader.

Hindbærcreme

  • Flødeskum blandes med hindbær.

Anretning

  • Kagen samles med chokoladecremen på nederste marengslag.
  • Kom derefter øverste marengslag på.
  • Hindbær cremen smøres på øverste marengs.
  • Til sidst dækkes hele kagen af ren flødeskum.
  • Pynt med bær og blomster efter eget valg.

Find produkterne her



LÆS OGSÅ
Loading... >